Remote Desktop - fra Mac til Windows
Jeg blev kontaktet af en burger som spurgte mig hvordan man bedst muligt kunne forbinde til et Windows fjernskrivebord fra sin OS X-baserede Apple Mac computer.
I mit daglige arbejde er jeg ofte forbundet til flere Windows-servere samtidig, så jeg har selv store erfaringer med at arbejde på en Windows Remote-session - men hvilken klient skal man så vælge? Der er to klienter til Mac OS X der skiller sig ud - Microsofts egen RDP-klient og CoRD.
Microsoft Remote Desktop Client 2 for Mac
Microsoft Remote Desktop Client 2 for Mac er ganske udmærket - den minder utrolig meget om sin søster applikation til Windows. Problemet er bare at mac-versionen har store problemer for brugere udenfor US, f.eks. oplever rigtig mange problemer med dansk tastatur-layout hvor bl.a. æ, ø og å ikke virker. Ydermere er der ikke så meget "Mac"-stil over den, jeg savner bl.a. at den ikke samler mine connections i en række faner jeg nemt kan skifte imellem og jeg savner en nem måde at bogmærke mine connections på.
Efter nogle måneders frustration med Microsoft's RDP-klient til Mac gik jeg på jagt efter et alternativ - og nu har jeg de sidste 3 år brugt open-source applikationen CoRD til store glæde. Jeg vil i denne artikel derfor beskrive CoRD og dets funktioner.
CoRD - Remote Desktop Client for Mac
CoRD er en gratis open-source RDP-klient. RDP står for Remote Desktop Protocol og er den protokol som Microsoft bruger når man kobler sig op via fjernskrivebord.
CoRD kan downloades gratis på http://cord.sourceforge.net/
Fordele med CoRD
Nemt håndtering af bogmærker
CoRD gør det nemt at bogmærke dine RDP-forbindelser, det kan være en række servere, din Windows computer på arbejdet eller måske en Windows Home server derhjemme.
Uanset hvilken Windows maskine du vil koble op imod, kan CoRD gemme de nødvendige informationer i et bogmærke - som du blot klikker på og så er du online. Et bogmærke kan indeholde unikke informationer for hver server som bl.a. brugernavn, kodeord, skærmopløsning mv.Ydermere kan du give hvert bogmærke en hotkey - for super-fast connection ;-)
Aktive connections
CoRD understøtter multi-connections, et begreb der dækker at over at du kan være forbundet til ligeså mange Windows-maskiner du ønsker, samtidig.
Clipboard - copy/paste
Du kan kopiere og indsætte data til og fra dit clipboard imellem aktive RDP-connections og naturligvis også imellem en RDP-connection og din lokale Mac.
Console connection
Du kan naturligvis ganske enkelt conncetion direkte til konsollen på en Windows maskine. Hold SHIFT nede imens du connecter, eller højreklik på dit bogmærke og vælg 'Show Inspector' og sæt flueben i 'Console session'.
Disk-forward
Hvis du har en disk eller blot en enkelt mappe, som du gerne vil kunne tilgå fra den Windows-computer, som du forbinder til, det kunne eksempelvis være "Dokumenter", så kan du i CoRD vælge en eller flere mapper som skal "viderestilles" til din Remote Desktop session, således at de optræder som et drev inde i "Denne Computer".
Det er en smart og nem måde at overfører filer mellem din Mac computer og en Windows computer - lokalt eller på den anden side af jorden.
Remote Desktop fra iOS (iPhone, iPad, iPod)
På min iPad og iPhone bruger jeg applikationen Jump som både understøtter VNC (Remote af OSX) og RDP (Remote af Windows)